Rafael Nadal kritikovao organizatore US Opena

Rafael Nadal kritikovao organizatore US Opena

D. Rakanović

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal kritikovao je organizatore US Opena, pošto im je trebalo tri dana da suspenduju italijanskog tenisera Fabia Fogninija, koji je žestoko vrijeđao sutkinju tokom meča prvog kola u pojedinačnoj konkurenciji. 

Italijan je više puta tokom meča psovao, a zatim i bio vulgaran prema sutkinji, tokom poraza u prvom kolu US Opena od sunarodnika Stefana Travaglie. 

On je poslije toga igrao dva meča u dubl konkurenciji, nakon čega su ga organizatori izbacili sa takmičenja. Kako se navodi u saopštenju, komisija je čekala prevod.

"Tri dana za to? Ne vjerujem. On je od tog incidenta pobijedio u dva meča (u double konkurenciji op.a.). To nije idealna situacija. Bilo bi mnogo bolje da je to učinjeno odmah, a ne tri dana kasnije", naveo je Nadal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi