Raonić bez većih problema protiv Troickog

Kanađanin slavio u dva seta

Raonić bez većih problema protiv Troickog

Kanadski teniser Miloš Ranić plasirao se u treće kolo Mastersa u Miamiju nakon današnje pobjede protiv Viktora Troickog sa 2:0 u setovima.

Raonić je bio veliki favoitu u današnjem meču, a pobjedu je na kraju uspio da ostvari bez većih problema. 

Troicki se držao dobro na početku meča, ali je Raonić je jedini brejk u prvom setu napravio u osmom gemu što mu je na kraju bilo dovoljno da set osvoji sa 6:3.

Drugi set je donio tri brejka. Prvo je Raonić oduzeo servis protivniku, da bi Troicki uzvratio i izjednačio na 3:3. Ipak, posljednja riječ i u ovom setu pripala je Raoniću koji je napravio novi brejk u jedanaestom gemu te je kasnije bio siguran na svoj servis i ostvario pobjedu.

Kanađanin će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz meča M. Zverev-Donaldson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi