Raonić: Cilj mi je godinu završiti među deset najboljih

Raonić: Cilj mi je godinu završiti među deset najboljih

Najbolji kanadski teniser Miloš Raonić nije uspio da se plasira u polufinale Mastersa u Miamiju gdje ga je sa 2-1 u setovima izbacio prvi reket svijeta Rafael Nadal.

"Kraj nije sretan za mene, želio sam da odem dalje, s obzirom na uslove znao sam da će biti teško igrati dobro i da stvari neće ići lagano. Ipak, uspio sam da primijenim mnogo toga na čemu sam radio i suočavao sam se sa situacijom bolje nego ranije", rekao je Raonić nakon meča.

"Imao sam pravi pristup u prvom setu, obojica smo se mučili u tom periodu, ali sam se ja bolje snašao i probleme sam riješio metalnom snagom i dobrom strategijom. Meč je riješen u trećem setu, imao sam priliku za gem, ali sma izgubio servis , a poslije toga nisam uspio da se vratim", istakao je Raonić. 

Dvanaesti igrač na svijetu stigao do četvrtfinala baš kao i na prethodnom Mastersu i Indian Wellsu. Kaže da mu je cilj ovu godinu završiti među 10 najboljih igrača na svijetu.

"Mislim da nisam na taj turnir ušao dovoljno pripremljen, mislio sam da dajem sve od sebe, ali sam bio limitiran. Osjećam da od tada napredujem, igrao sam u Miamiju bolje nego prošle nedjelje i sve ide na bolje", zaključio je Raonić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.