Raonic namučio Đokovića u polufinalu Rima

Raonic namučio Đokovića u polufinalu Rima

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković se nakon velike borbe protiv Kanađanina Milosa Raonica plasirao u finale ATP turnira u Rimu.

Teže od očekivanog je Đoković u polufinalu Rima savladao Raonica. Za Novaka je ovo 29. finale na Masters 1000 seriji i ukupno 65. na ATP Touru. 

Raonic je sjajan bio u prva dva sesta. Prvi je dobio u tie-breaku, a u drugom je bio tako blizu pobjede, no posustao je kod Đokovićevog 4:3 vodstva u tie-breaku. Novak je nanizao četiri poena i doveo meč u treći set.

Đoković je treći set dobio tako što je napravio break na otvaranju istog. Kod 2:1 za Đokovića, Raonic je vodio 40:30 i bio je blizu breaka, no Novak se izvukao i do kraja zadržao prednost, te još jednim breakom riješio sve dileme.

U finalu će Đoković igrati protiv Španaca Rafaela Nadala ili Bugarina Dimitra Berbatova. Srbin će imati priliku za treći naslov u Rimu. Prethodno je osvajao taj turnir 2008. i 2011. godine. Posljednji put je u finalu savladao Nadala, a 2008. godine Stanislasa Wawrinku.

Masters 1000 Rim, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 2) - Milos Raonic (Kanada, 8) 6-7(5), 7-6(4), 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.