Raonić odustao od Olimpijskih igara

Zbog straha od Zika virusa

Raonić odustao od Olimpijskih igara

Kanadski teniser Miloš Raonić odustao je od Olimpijsskih igara u Riju.

Razlozi ovakvoj odluci su zdravstvene prirode, odnosno strah od Zika virusa, a o ovome je obavijestio i fanove preko društvnih mreža.

"Teška srca saopštavam da odustajem od učešća na Olimpijskim igrama u Riju. Poslije mnogo savjetovanja sa porodicom i trenerima, odluku sam donio iz zdravstvenih razloga, uključujući i opasnost od Zika virusa. Odluka je teška, lična, ne želim da se odrazi na odluke drugih sportista koji idu u Rio. Hoću da zahvalim Teniskom savezu Kanade i Olimpijskom komitetu na podršci. Ponosan sam na učešće na Igrama 2012. godine, kao i na Dejvis kup takmičenja. Bodriću Kanadu ovog ljeta", poručio je Raonić.

Podsjetimo da je Miloš nedavno igrao finale Wimbledona u kojem je poražen od Andyja Murrayja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi