Raonic poput Williama Johnstona 1923. godine

Kanađanin u polufinalu Grand Slam turnira

Raonic poput Williama Johnstona 1923. godine

Milos Raonic je igrao četvrtfinale Roland Garrosa. Na Wimbledonu je napravio korak više, probio se u polufinale. Prvi Kanađanin u polufinalu nekog Grand Slama nakon Williama Johnstona još od davne 1923. godine i US.Opena.

U četvrtfinalu je Raonic dobio Nicka Kyrgiosa 6-7(4), 6-2, 6-4, 7-6(4). 19-godišnji Australac je srušio Nadala, ali je ostao zvijezda za jedno kolo. Vidjet ćemo šta može u nastavku sezone. Ne treba niti napominjati šta Australci očekuju od njega. Očekivano, Raonic se oslonio na svoj servis. Do kraja meča je zabio velikih 39 asova, posljednji je stigao na četvrtu meč loptu u tie breaku četvrtog seta.

Kyrgios je dobro krenuo, dobio je prvi set u tie breaku, ali je u nastavku imao vrlo malo pravih prilika. Tek jednu i to na početku trećeg seta. Poveo je 2-0, ali se Raonic vratio sa četiri vezana gema. U tie breaku
četvrtog je Milos vodio 6-1, Nick je spasio tri meč lopte, as na četvrtu nije mogao.

Četvrtfinale:
Milos Raonic (Kan, 8) - Nick Kyrgios (Aus) 6-7(4), 6-2, 6-4, 7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.