Raonić prvi finalista Indian Wellsa

Raonić prvi finalista Indian Wellsa

Miloš Raonić prvi je finalista Masters turnira u Indian Wellsu. Kanađanin je nakon nešto više od dva sata igre savladao belgijskog tenisera Davida Goffina sa 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:3).

U prvom setu Raoniću je napravio brejk u 4. gemu te je poveo sa 3:1. Pokušavao je Goffin da nadoknadi zaostatak, imao je čak i priliku da vrati izgubljeni servis, ali je propustio brejk loptu u 7. gemu. Kanadski teniser to je svakako iskoristio kako bi rutinski priveo set kraju.

Druga dionica otišla je na stranu Belgijanca. Goffin je najprije oduzeo servis Raoniću u 4. gemu, ali tu prednost nije uspio da potvrdi, pa je 14. teniser svijeta ubrzo stigao do izjednačenja (3:3). Mirno je bilo sve do 9. gema kada Raonić popušta pod naletom protivnika, koji koristi prvu set loptu.

Uzbuđenja nije bilo ni u odlučujućem setu. Raonić je prilično brzo došao do značajne prednosti (3:0), koju nije ispuštao do samog kraja.

Kanadski teniser u finalu turnira igraće sa pobjednikom drugog polufinalnog para u kojem se sastaju Novak Đoković i Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi