Raonić teškom mukom do 2. kola

ATP Rim

Raonić teškom mukom do 2. kola

Miloš Raonić teškom mukom se plasirao u drugo kolo Masters turnira u Rimu. Kanađanin je danas bio bolji od Italijana Marca Cecchinata, ali tek nakon tri seta (6:4, 4:6, 6:4).

Prvu dionicu Raonić je dobio nakon 37 minuta igre. Ključni momenat desio se u petom gemu, kada kanadski teniser oduzima servis rivalu, a potom iskusno privodi set kraju. Treba napomenuti da je Cecchinato tokom desetog gema imao i tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio.

Gubitak uvodne dionice nije poremetio Italijana. 119. teniser svijeta za kratko vrijeme dolazi do vodstva od 3:0, međutim, ne uspijeva pri rezultatu 5:3 da iskoristi prvu šansu za izjednačenje. Raonić tada pravi brejk, koji ne potvrđuje u narednom gemu, pa Cecchinato odvodi meč u treći set.

Velika borba viđena je u odlučujućoj dionici. Italijanski teniser odolijevao je do rezultata 3:3, a onda Kanađanin koristi prvu brejk loptu u sedmom gemu i dolazi na  korak od plasmana u drugo kolo. Pri vodstvu Raonića od 5:3, Cecchinato je ponovo imao prliku da se vrati u igru, ali 10. teniser svijeta nakon 0:40 dobija pet uzastopnih poena i ovjerava prolaz u narednu rundu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti