Razočarenjima nikad kraja: Nadal prokockao 2:0 i izgubio

Fognini eliminisao Rafu sa US Opena

Razočarenjima nikad kraja: Nadal prokockao 2:0 i izgubio

Rafaelu Nadalu jutros nije bilo dovoljno ni vodstvo od 2:0 u setovima da bi pobijedio Fabija Fogninija.

Nekada najbolji teniser svijeta se dugo nalazi van forme, i čini se da odavno više ne pripada samom vrhu svjetskog tenisa, u koji ga ipak ubrajaju. Poraz od 32. igrača svijeta je samo još jedno razočarenje u nizu.

Nadal je u prvom setu slavio sa 6:3, da bi u narednom prepustio protivniku jedan gem više. Činilo se da Rafa korača ka sigurnoj pobjedi, a onda je uslijedio potpuni preokret.

Fognini je prvo u trećem setu (6:4) stigao do smanjenja na 2:1, da bi potom odigrao odličan četvrti set i vratio stvari na početak (6:3). 

U odlučujućem, petom setu viđeno je čak sedam brejkova, a ključni gem se odigrao na samom kraju. Pri rezultatu 4:4, Fognini je napravio brejk ostavivši Nadala na nuli, da bi potom sigurnim servisom stigao do meč lopte. Jedna mu je bila dovoljna za pobjedu i plasman u osminu finala.

Fabio Fognini će se tamo sastati sa Felicianom Lopezom, koji je u 1/16 finala sa 3:0 savladao Miloša Raonića.

US Open, 1/16 finale:

Fognini - Nadal 3:2 (3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije