Reprezentacija odradila prvi trening  u Mostaru

Čekaju se Vranić i Džumhur

Reprezentacija odradila prvi trening u Mostaru

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija u sastavu Aldin Šetkić, Ismar Gorčić, Tomislav Brkić, Franjo Raspudić, odradila je prvi trening u sklopu priprema za predstojeći meč drugog kola II grupe EA zone Davis Cupa protiv Moldavije. 

Prvog dana priprema, u Mostaru se nisu pojavili Daver Vranić i Damir Džumhur. Vranić je ostao u Sarajevu zbog zdravstvenih problema, dok Damir treba doći iz Italije, gdje je igrao na Futuresu. Ono što je najvažnije atmosfera u taboru reprezentacije BiH je dobra, Šetkić je u Mostar došao sa najboljim rankingom karijere, nakon Kanade se pomakao za 32 mjesta, Damir Džumhur je 228. na svijetu, Tomislav Brkić je nedavno igrao četvrtinale Sarajeva u singlu, u paru je već osvojio tri turnira. Ismar Gorčić je ove godine igrao malo, ali svakako ima iskustva, odigrao je devet mečeva u singlu, 13 u paru, samo su dva bila na tvrdoj podlozi. 

 

''Malo nam kiša pravi probleme, nadam se da ćemo imati dovoljno lijepog vremena da se na najbolji način pripremimo za meč protiv Moldavije. Moldavija je svakako kvalitetna selekcije, imaju dobre pojedince, ali mi smo kao ekipa bolji i mislim da iznenađenja neće biti. Imamo iskustva, igrali smo ranije mečeve 

na zemmljanoj podlozi, sva tri u gostima i ostvarili smo sve tri pobjede. Uslovima u Mostaru smo zadovoljni, organizacija je dosta dobra, nadam se da će nas i vrijeme poslužiti i da će publika uživati'' kaže Aldin Šetkić koji u Davis Cupu trenutačno ima omjer 15:11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.