Reprezentativci stigli u Sarajevo
Juniorska stonoteniska reprezentacija BiH

Reprezentativci stigli u Sarajevo

Juniorski i kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine, juče su iz Srbije, gdje su u periodu od 18. so 21.06. na Balkanijadi branili boje svoje domovine, stigli u Sarajevo.

Sastavi naših selekcija bili su sljedeći:

JUNIORI:

1. Bobaš Ivan
2. Abdagić Isak
3. Korjenić Amar
4. Rizvanović Tarik

JUNIORKE:

1. Bušatlić Belma
2. Milojica Sanja
3. Jojić Tajana
4. Brčić Arijana

KADETI:

1. Ramezić Alija
2. Bušatlić Irhad
3. Kovač Mirko

KADETKINJE:

1. Hadžiahmetović Emina
2. Kovač Ajla
3. Jojić Dajana

Od naših selekcija, najviše uspjeha su imale kadetkinje, koje su u meču za 3. mjesto, poražene od selekcije Turske, rezultatom 3:2. Kadeti i juniorke su zauzeli 5. mjesto, dok su juniori takmičenje završilii na 6. mjestu. Što se tiče pojedinačnog dijela takmičenja, najviše uspijeha je imala Hadžiahmetović Emina (plasman među 8), koja u borbi za medalju nije uspijela savladati vršnjakinju iz Srbije.

Našim reprezentativcima sada slijedi nekoliko dana odmora, a odmah poslije toga počinju sa pripremama koje će se održati u Sarajevu, kako bi se što bolje pripremili, i predstavili svoju zemlju u što boljem svjetlu na Evropskom prvenstvu za mlade, koje će se održati u Češkoj (Prag) u periodu od 09. do 20.juna 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije