Rezerva Ferrer nije zaustavio Nishikorija

Japanac ima dvije pobjede ali nije još u polufinalu

Rezerva Ferrer nije zaustavio Nishikorija

Dva sata prije početka meča protiv Keia Nishikorija, Milos Raonic se zbog povrede odlučio na povlačenje. Razlog je povreda mišića, tačnije lakše puknuće kvadricepsa. U prva dva meča Kanađanin je upisao dva poraza bez osvojenog seta, ali je dalje imao priliku za plasman u polufinale.

Za to mu je trebala pobjeda u dva seta protiv Nishikorija, te pobjeda Federera protiv Murraya također u dva seta. Na kraju je zaigrao David Ferrer prva rezerva i napokon smo u Londonu vidjeli meč koji je otišao u tri seta. Nishikori je na kraju slavio 4-6, 6-4, 6-1, ali još uvijek nije siguran putnik u polufinale. Japancu je potrebno da meč između Federera i Murraya također završi u tri seta bez obzira ko će pobjediti. Ukoliko Škot savlada Federera u dva seta Nishikori ispada, Federer će biti drugi.

Nishikori je imao 4-3 u prvom setu, a onda je Ferrer dobio tri gem zaredom za prvi set. Najvažniji gem u drugom setu bio je onaj prvi. Nishikori je došao na 0:40, Ferrer je izvukao dvije break lopte, ali je ipak izgubio servis. Do kraja seta više nije bilo break prilika. U trećem je Nishikori siguran na početku, sa dvostrukim breakom je došao do velikih 3:0. Kod 4-1 Ferrer je opasno prijetio, imao je pet break lopti, ali niti jednu nije iskoristio. Nishikorijev trener, Michael Chang je sedam puta igrao na završnom turniru, samo jednom je prošao grupnu fazu.

Grupa B:
Kei Nishikori (Jap) - David Ferrer (Spa) 4-6, 6-4, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.