Rim: Wawrinka prošao dalje, Thiem ide na Querreya

ATP turnir u Rimu

Rim: Wawrinka prošao dalje, Thiem ide na Querreya

D. Rakanović

Švicarski teniser Stan Wawrinka plasirao se u osminu finala ATP turnira u Rimu nakon što je savladao Benoita Pairea sa 2:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:3.

Treći nosilac je bolje ušao u meč i u šestom gemu oduzeo servis Paireau što je bilo dovoljno da osvoji prvi set. U drugom setu Francuz je zaigrao daleko bolje i  napravio dva brejka u drugom i šestom gemu te odveo meč u treći set. Ipak u odlučujućem setu Wawrinka u drugom gemu pravi brejk, a do kraja meča oba tenisera su čuvala svoj servis, pa je Švicarac slavio sa 6:3.

Naredni protivnik Wawrinke biće John Isner, koji je u utorak savladao Floriana Mayera sa 2:0 (7:6, 7:6).

Američki teniser Sam Querrey bio je bolji od Jan-Lennarda Struffa sa 2:0 (6:4, 6:3). 

Querrey je sigurno igrom savladao njemačkog tenisera, a posao je završio za sat vremena i 14 minuta.  U osmini finala će igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema. 

Austrijski teniser je u dva seta savladao Pabla Cuevasa sa 7:6, 6:4.  Sedmi igrač svijeta posao je završio za sat vremena i 45 minuta. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi