Roddick bacio skoro sve trofeje u kontejner

Otkrila njegova supruga

Roddick bacio skoro sve trofeje u kontejner

Nekadašnji prvi teniser svijeta, Amerikanac Andy Roddick, odlučio je baciti većinu trofeja u kantu za smeće.

Roddick je svojevremeno osvojio US Open, 2003. godine, a upravo je to jedan od trofeja koje je zadržao.

"Ostale je bacio jer smatra da ga materijalne stvari ne čine sretnim i da to ne potvrđuje njegov uspjeh", rekla je njegova supruga Brooklyn Decker.

"Bilo je to zaista uznemirujuće. Andy je to učinio jednog dana kada sam bila van grada. Odlučio je da ga trofeji ne definišu kao uspješnog i da mu nije stalo do tih materijalnih stvari. Zato ih je bacio u kantu. Neke je zaržao, ali oni nisu izloženi", rekla je njegova supruga.

Podsjetimo, Roddick se oprostio na US Openu 2012. godine nakon poraza od Juan Martin del Potra u osminu finala, a tokom karijere je osvojio 32 titule, od čega jedan Grand Slam i pet Mastersa.

Zanimljivo, igrao je još četiri finala Grand Slama, ali svaki put je gubio od Rogera Federera (tri puta na Wimbledonu i jednom na US Openu).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije