Roger debitovao pobjedom u IPTL ligi, Novak porazom

Prvi nastupi Federera i Đokovića

Roger debitovao pobjedom u IPTL ligi, Novak porazom

Švicarac Roger Federer debitirao je u nedjelju u teniskoj IPTL ligi igrajući za ekipu Indian Acese s tri uvjerljive pobjede i bio glavni kreator trijumfa svoje ekipe protiv Singapore Slammersa.

Osim Federera za Acese je debitirao i Pete Sampras, ali ne tako uspješno kao Švicarac. U prvom meču, obračunu legendi, Samprasa je pobijedio Patrick Rafter sa 6-2, ali onda je na scenu stupio Federer. Prvo je udružio snage sa Sanyom Mirzom i sa 6-0 pomeo Danielu Hantuchovu i Nicka Kyrgiosa, onda je s Rohanom Bopannom prepustio samo jedan gem Lleytonu Hewittu i Kyrgiosu, a za kraj je sa 6-4 svladao Tomasa Berdycha.

Pobjedu Acesa (26-16) zaokružila je Ana Ivanović svladavši Danielu Hantuchovu sa 6-5 nakon što je u doigravanju bila bolja 7-5. Ana je u dodatnih pet minuta gubila 1-5, ali je napravila veliki preokret.

Pored Rogera Federera u IPTL ligi je debitovao i Novak Đoković, ali nije pomogao UAE Royalsima da izbjegnu poraz. Ivanišević je izgubio od Philippoussisa 3-6, Čilić je bio bolji od Tsonge, ali su onda Tsonga i Nestor slomili otpor jakog para Đoković - Zimonjić 6-5. Zimonjić je nije bio bolje sreće ni sa Kristinom Mladenovic, dok je Wozniacki za kraj dobila Flipkens.

Manila Mavericks - UAE Royals 27:24
Micromax Indian Aces - Singapore Slammers 26:16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.