Roger do finala za 54 minute, Raonic može i bez breaka

Poznati finalisti Brisbanea

Roger do finala za 54 minute, Raonic može i bez breaka

Finalisti ATP turnira u Brisbaneu su Roger Federer i Milos Raonic. Prvom nositelju su bile potrebne 54 minute, trećem čak 155. Roger je izgubio četiri gema, Raonic je prošao kroz tri tie breaka.

Raonic i Kei Nishikori su odigrali meč bez breakova, čak su i kroz sva tri tie-breaka samo četiri poena osvojili na protivnikov servis. Prvi je otišao na stranu finaliste US.Opena, koji je imao dvije break lopte. U tie breaku je Raonic izgubio poen na svom servisu kod 4-4. Kao po nekom pravilu, u drugom je Raonic imao tri break prilike i također je " zapeo " na 5-4. U setu odluke, prije 13-tog gema Nishikori je imao svoju šansu već na početku kod 30:40.

Za razliku od prva dva, u trećem tie breaku je Kanađanin uspio povesti 5-3. Drugu meč loptu je iskoristio na 6-4. Raonic je naravno tokom cijelog meča dobro servirao, 34 asa je imao na kontu, na prvom servisu je uzeo 86 posto poena.

U meču Federera i Dimitrova nije bilo dileme. Roger je krenuo sa breako, vrlo brzo je imao i drugi te nedostižnih 4-1. U istom ritmu je nastavio u drugom. Break za 2-1, drugi za 5-2. Dimitrov je probao popraviti dojam u završnici, ispustio je četiri break lopte za 5-3, što je Roger kaznio nakon druge meč lopte.

Ova pobjeda ukupno je 999. u karijeri švicarskog tenisera, dok će nedeljno finale biti 125. u veličanstvenoj Federerovoj karijeri. Do sada je osvojio 82 naslova. Ispred njega su na listi svih vremena kako po broju pobjeda tako i po broju osvojenih turnira tek Amerikanac Jimmy Connors i Čeh Ivan Lendl. Connors je ostvario 1253 pobjede i osvojio 109 turnira, dok je Lendl pobijedio 1071 put i osvojio 94 turnira.

Polufinale:
Roger Federer (Švi, 1) - Grigor Dimitrov (Bug, 4) 6-7(4), 7-6(4), 7-6(4)
Milos Raonic (Kan, 3) - Kei Nishikori (Jpn, 2) 6-2, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.