Roger Federer je nezaustavljiv

Nova titula za Švicarca

Roger Federer je nezaustavljiv

Legendarni švicarski teniser Roger Federer osvojio je turnir u Baselu nakon što je danas pobijedio u finalu Juana Martina del Potra sa 2:1 u setovima u sjajnom meču. 

Roger igra naprosto tenis života, iako je to veoma čudno reći za nekoga koga mnogi smatraju za najboljeg tenisera u historiji i koji je godinama unazad imao sjajne sezone. 

Ipak, čini se da je ovo zaista njegova najbolja forma, a ovo mu je bio sedmi osvojeni turnir ove sezone. Nakon Australian Opena osvajao je masterse u Indian Wellsu, Miamiju i Shanghaiju, u međuvremenu je dodao i Wimbledon te turnir u Haleu prije današnje titule u Baselu. 

Za Rogera nije krenulo sve tako dobro danas jer je izgubio prvi set. Švicarac je odmah napravio brejk, ali Del Potro mu je uzvratio i izjednačio na 1:1. Kasnije su obojica pravila još po jedan brejk i otišlo se u trinaesti gejm. Tamo se bolje snašao Del Potro koji je slavio sa 7:5.

U drugom setu viđen je nešto drugačiji tenis. Nije bilo brejkova sve do desetog gejma kada je Roger oduzeo servis svom rivalu i slavio sa 6:4 za izjednačenje na 1:1. U trećem setu Del Potro je bio taj koji je prvi oduzeo servis svom rivalu, ali Federer je odmah uzvratio i sa dva vezana brejka došao do preokreta, a kasnije i slavlja od 6:3 te titule. 

Zanimljivo, Federer je ostao na samo četiri poraza ove sezone, drugim riječima osvojio je 7 od 11 turnira na kojima se pojavio, a treba dodati da je na jednom od tih turnira poraz doživio u finalu. S druge strane i Del Potro igra sjajno u posljednje vrijeme te ga očekuje dodatni napredak na ATP listi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi