Roger i Stanislas prvi prošli u treće kolo

Uspješan start Federera

Roger i Stanislas prvi prošli u treće kolo

Švicarci Roger Federer i Stanislas Wawrinka prvi su izborili plasman u treće kolo turnira u Torontu.Federer je odradio posao protiv Kanađanina Polanskog, dok je Wawrinka imao velikih problema protiv Francuza Pairea.

Paire je sa jednim breakom dobio prvi, Wawrinka je na isti način uzvratio u drugom. U trećem obojica po jednom gube svoj servis. Wawrinka je izvukao jednu meč loptu kod 5-4, Paire dvije break lopte kod 5-5. U tie breaku je Wawrinka dobio četiri poena zaredom za prolaz u treće kolo.

Od preostalih mečeva prvog kola svakako vrijedi izdvojiti nastup Nicka Kyrgios koji je bio senzacija Wimbledona. Mladi Australac je u dva seta dobio Kolumbijca Giralda. Ivo Karlović je u svom stilu dobio Bernarda Tomica. Australac je dobio prvi set, u nastavku je sačuvao svoj servis, ali je Karlović prošao kroz dva tie breaka.

U drugom je Tomic spasio dvije meč lopte, treću je Karlović pretvorio u pobjedu. Francuz Julien Benneteau je razbio Lleytona Hewitta, dok je Tunižan Jaziri bio koban po Španca Garciju Lopeza.

Rezultati 1.kolo:
Richard Gasquet (Fra, 12) - Vasek Pospisil (Can) 7-5, 7-5
Ivo Karlović (Hrv) - Bernard Tomic (Aus) 3-6, 7-6(5), 7-6(6)
Nick Kyrgios (Aus) - Santiago Giraldo (Col) 7-6(3), 7-5
Donald Young (USA) - Frank Dancevic (Can) 5-7 6-0 6-3
Fabio Fognini (Ita, 16) - Mikhail Youzhny (Rus) 6-4 6-3   
Tommy Robredo (Spa, 17) - Philipp Kohlschreiber (Nje) 6-3, 7-6(3)
Jack Sock (USA) - Jurgen Melzer (Aut)   6-1, 6-3   
Julien Benneteau (Fra) - Lleyton Hewitt (Aus) 6-1, 6-2
Ernests Gulbis (Lat, 11) - Joao Sousa (Por) 6-3, 6-4
Malek Jaziri (Tun) - Guillermo Garcia-Lopez (Spa) 6-4, 7-6(6)

Rezultati 2.kolo:
Roger Federer (Švi, 2) - Peter Polansky (CAN) 6-2, 6-0
Stan Wawrinka (Švi, 3) - Benoit Paire (Fra) 4-6, 6-3, 7-6(2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.