"Roger je u sjajnoj formi, može da osvoji Roland Garros"

Murray pohvalio Fedexa

"Roger je u sjajnoj formi, može da osvoji Roland Garros"

Roger Federer je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio tri titule (Australian Open, Indian Wells, Miami), a prvi reket svijeta Andy Murray misli da slavni Švajcarac može podići trofej i na Roland Garrosu.

Fedex će propustiti turnire u Monte Carlu, Rimu i Madridu, tako da će nešto odmorniji dočekati drugi Grand Slam sezone.

"Ako bude igrao kao na početku sezone, definitivno može da osvoji titulu. Neće mu biti lako da igra Grand Slam turnir bez prethodnih mečeva na toj podlozi, ali već je u Australiji pokazao da može da se osjeća lagodno na terenu i kada nema mnogo mečeva iza sebe. Vidjećemo", izjavio je Britanac, koji je prošle godine poražen u finalu RG od Novaka Đokovića.

Roland Garros na programu je od 28. maja do 11. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi