Roger lako do druge pobjede, Murray se vratio u život

Drugo kolo grupe B

Roger lako do druge pobjede, Murray se vratio u život

Niti treći dan završnog turnira osmorice u Londonu nije previše ponudio uzbuđenja. Dva meča u grupi B oba završena u dva seta. Roger Federer nakon Raonica sredio i Keia Nishikorija u dva seta 6-3, 6-2 nakon svega 70 minuta igre. Andy Murray se vratio nakon lošeg otvaranja turnira, protiv Raonica je upisaovažnu pobjedu 6-3, 7-5.

Do 70. pobjede u ovoj sezoni (što je najviše na Touru) Švicarac je stigao na poprilično uvjerljiv način. Čim je Nishikori zaprijetio, Federer je odgovorio breakom. Kei je imao dvije break lopte za 1-2, u sljedećem gemu je izgubio svoj servis. I do kraja seta to je to. Jedna lopta za 5-1 koju Roger nije iskoristio, ali ništa strašno.

Drugi set je također počeo breakom Rogera za 2-1. U sedmom je ponovo Kei bio u problemu. Spašavao je jednu, drugu, ne treću break loptu. Sve što je imao Kei u drugom setu bila je lopta za 3-5, nije je iskoristio, tri poena kasnije sve je bilo gotovo. Federer se nije previše umorio u prva dva meča, ali nije još uvijek potvrdio polufinale. Da je eventualno Raonic dobio Murraya ili da je barem Murray u tri bio bolji od Raonica, Roger bi već sada bio u polufinalu, ali nije. Murray jeste slavio ali u dva seta.

Murray je zaprijetio Raonicu u četvrtom gemu (dvije break lopte), već u šestom je vodio 4-2. U devetom gemu je malo raonic usporio Murraya spasivši dvije set lopte. Kao i protiv Federera, Kanađanin je tek počeo igrati u drugom setu. Vratio je break, prvi set je podigao sa 38 posto, na daleko boljih 63, ali još uvijek čeka na svoj prvi osvojeni set. Do 5-5 većih uzbuđenja nije bilo, obojica su uglavnom čvrsto držala svoj servis. A onda je Murray došao na 15:40 i odmah je iskorstio priliku koja ju je gem kasnije pretvorio u pobjedu.

Grupa B:
Roger Federer (Švi) - Kei Nishikori (Jap) 6-3, 6-2
Andy Murray (VBR) - Milos Raonic 6-3, 7-5

1. Roger Federer 2 2 0 4-0 25-12
2. Andy Murray 2 1 1 2-2 21-20
3. Kei Nishikori 2 1 1 2-2 17-20
4. Milos Raonic 2 0 2 0-4 15-26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.