Roger: Ovo je čaroban trenutak
Velikani Federer i Agassi

Federer pun emocija

Roger: Ovo je čaroban trenutak

M. Maksimović

Slika koja će ostati za sva vremena. Roger i Andre, dva posljednja koja su osvojila četiri Grand Slam turnira.Svoj prvi Grand Slam turnir, Federer je osvojio 2003. godine, pobjedivši u finalu Wimbledona Philippoussisa.

Federer je 2004. godine uzeo Australian Open, Wimbledon i US.Open, pa 2005. godine Wimbledon i US.Open. Sljedeće godine je Federer bio blizu Grand Slama u istoj godini, uzeo je Australian Open, Wimbledon i US.Open, u Parizu je izgubio od Nadala.

Sve to je ponovio i 2007. godine, ali je prošle godine otišao do kraja '' samo'' u New Yorku.
Ove godine je izgubio Australiju, ali je sve naplatio u Roland Garrosu i trenutačno je na 59 osvojenih turnira u karijeri.

Agassi je također prvi Grand Slam uzeo u Wimbledonu, 1992.godine je pobjedio Ivaniševića u finalu, ali je za razliku od Rogera slavio  samo jednom u Londonu. Četiri puta je uzeo Australian Open, dva puta US.Open, na Roland Garrosu je Andre proživljavao sličnu sudbinu kao
i Roger. Jednom je zapeo u polufinalu, 1998. godine je bio bolji Wilander, 1990. godine ga je u finalu pobjedio Andreas Gomez, godinu kasnije je ispustio 2-1 protiv Couriera u finalu, a isti igrač ga je savladao u polufinalu naredne godine. Do svog jedinog naslova u Parizu, Andre je stigao preko Andreja Medvedeva koji je 1999. godine vodio 2-0 u setovima.  

Danas je upravo Andre, pehar pobjednika uručio Rogeru Federeru.

- Prvi put sam na podiju kao pobjednik. Ovo je čaroban trenutak za mene. Hvala publici koja je bila uz mene, koja je stavila poseban teret na moja čeđa, ali sam zato igrao bolje i zato im hvala. Hvala ljudima koji su bili uz mene, hvala mojoj supruzi  koja je trudna. Nadam se da će Robin nastaviti igrati ovako kvalitetno kao što je to uradio u ove dvije sedmice ovdje. Drago mi je što sam tu pored Andre Agassija za mene puno znači što je on tu uz mene. Žao mi je, Andre, što više nisi igrač, želim ti sve najbolje u životu - rekao je, između ostalog, Federer.

Soderling je upisao deseti poraz u desetom meču, ali je na kraju bio otvoren.

- Roger, danas si mi dao lekciju kako igrati tenis. Ti si za mene najveći svih vremena, zaslužio si ovu pobjedu. Moj trener Magnus Norman i ja smo kalkulirali da me nitko ne može pobijediti 10. puta zaredom. No, prevarili smo se. Ipak, obećajem ti da me nećeš pobijediti 11. puta u nizu

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.