Roger siguran,  Nadal se probudio nakon prvog seta

Nick Kyrgios se probio u osminu finala

Roger siguran, Nadal se probudio nakon prvog seta

Roger Federer i Rafel Nadal su prema očekivanju prošli u osminu finala ovogodišnjeg Wimbledona. Santiago Giraldo nije imao prave prilike protiv Federera.

Do prvih i jedinih break-lopti (dvije), Kolumbijac je došao tek u trećem setu meča. Međutim, Federer nije dopustio produženje meča već je sve riješio unutar sat i pol vremena igre. Nadal je imao problema u prvom setu protiv Mikhaila Kukushkina, a onda je u nastavku bio nezadrživ.

Kazahstanac je u tri seta uzeo tri gema. Jerzy Janowicz je nadoknadio dva seta zaostatka, međutim Tommy Robredo je odmah na početku petog napravio break dovoljan za pobjedu. Mladi Australac Nick Kyrgios je ostvario veliku uspjeh ulaskom u osminu finala. U trećem kolu je dobio Čeha Jiria Veselyja 3-6, 6-3, 7-5, 6-2.

Rezultati 3.kolo:
Rafael Nadal (Spa, 2) - Mikhail Kukushkin (Kaz)    6-7(4), 6-1, 6-1, 6-1
Nick Kyrgios (Aus) - Jiri Vesely (Cze) 3-6, 6-3, 7-5, 6-2
Milos Raonic (Can, 8)    Lukasz Kubot (Pol) 7-6(2), 7-6(4), 6-2
Tommy Robredo (Spa, 23)    Jerzy Janowicz (15) (Pol, 15)6-2, 6-4, 6-7(5), 4-6, 6-3
Roger Federer (Švi, 4) - Santiago Giraldo (Col)    6-3 6-1 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.