Roger spasio četiri meč lopte i otišao u finale

Najbolji meč ovogodišnje završnice u Londonu

Roger spasio četiri meč lopte i otišao u finale

Švicarski derbi u polufinalu završnog turnira napokon je ponudio pravi tenis u Londonu. U meču koji je trajao skoro tri sata, nakon puno preokreta i propuštenih meč lopti Stana Wawrinke, slavio je Roger Federer 4-6, 7-5, 7-6(6).

Warinka je napravio break u trećem gemu, odmah je iskoristio priliku koja mu se ukazala na 30:40. Federer ponovo gubi servis u sedmom gemu, ali se za kratko vraća u sljedećem. Ipak za još jedan break nije imao niti prostora niti prilike, Stan koristi prvu set loptu, dva gema kasnije.

U drugom obojica drže svoj servis, ali je Wawrinka morao spašavati break lopte u šestom. Izvukao je jednu, pa još jednu, ukupno tri. U 12. tom gemu se opet našao u problemima. Ovaj put prvo ne koristi lagani smeč, nakon toga i backhand, pa meč ide u treći set.

Na početku trećeg se dogodilo nešto što se ne događa često kada su u pitanju mečevi Rogera Federera. Roger nije čuo korekciju sudije u stolici nastavio je igrati misleći da je osvojio poen, ali je on otišao na stranu Wawrinke. Federer je ušao u raspravu, ali mu to nije pomoglo. Wawrinka je došao do tri break lopte, iskoristio je drugu.

Prava drama stigla je u desetom gemu. Federer je morao spašavati meč lopte, Wawrinka se suočavao sa break prilikama rivala. Sve je to trajalo čitavih 12 minuta. Federer je spasio tri meč lopte, Wawrinka jednu break, ali Roger ostaje u meču. Ni tu nije kraj uzbuđenjima. Idu dva winnera Wawrinke, vrlo brzo i nove dvije break lopte, ali Roger još jednom uspijeva ući u luku spasa.

Odluka je na kraju pala u tie breaku. Wawrinka gubi prvi servis, Federer vodi 2-0. Ima Roger i 4-2, 5-3, ali onda Stan odgovara sa tri vezana poena za četvrtu meč loptu. Rogera odgovara sa svoja i stiže do svoje prve meč lopte. Za razliku od Wawrinke, Roger je iskoristio svoju prvu i ide u finale na megdan Novaku Đokoviću.

Polufinale:
Roger Federer (Švi) - Stan Wawrinka (Švi) 4-6, 7-5, 7-6(6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.