Rogeru Federeru nema ravnog
Foto: EPA

Na Novaka u finalu Cincinnatija

Rogeru Federeru nema ravnog

E. Škorić

Roger Federer po sedmi put igrat će finale ATP turnira u američkom Cincinnatiju na tvrdoj podlozi.

Federer je najbolji svih vremena, a potvrđuje to sjajnim partijama i u posljednje vrijeme. Švicarac je na putu do finala u Cincinnatiju eliminisao i Andyja Murrayja, kojeg je također pobijedio nedavno u polufinalu Wimbledona.

Murray je popustio već na početku meča, izgubio je servis u trećem gemu, pa je izgubio sa 6:4 prvi set. U drugom setu daleko bolje izdanje Škota, koji je izborio taj-brejk, ali tu je ipak uspješniji Federer.

Federer je do sada igrao šest finala u Cincinnatiju, a svai put je ostvario pobjedu. Prvo je 2005. savladao Andyja Roddicka, pa 2007. Jamesa Blakea, potom 2009. Novaka Đokovića, zati 2010. Mardyja isha, dvije godine dana kasnije Novaka Đokovića, a 2014. godine bio je bolji od Davida Ferrera.

Ponovo ga u finalu čeka Novak Đoković, koji nikada nije osvojio turnir u Cincinnatiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.