Rublev bolji od Bašića u drugom kolu kvalifikacija za RG

Poraz bh. tenisera

Rublev bolji od Bašića u drugom kolu kvalifikacija za RG

E. Škorić

 Bh. teniser Mirza Bašić poražen je u drugom kolu kvaifikacija za Roland Garros.

Bašić je u drugom kolu igrai protiv Andreyja Rubleva, a ruski teniser je iskoristio ulogu favorita i na kraju slavio u tri seta, sa 4:6, 7:5, 2:6.

U sedmom gemu prvog seta Rublev je došao do brejka i stoga mu je pripao prvi set sa 6:4, dok je u drugom setu Bašić bio bolji i to brejkom u 12. gemu, kada je Rublev servirao za taj-brejk.

Rublev na startu trećeg seta dolazi do brejka, pa lagano uzima set i dolazi do pobjede, te samim tim plasmana u treće kolo kvalifikacija. Japanac Daniel stoji mu na putu do glavnog žrijeba turnira u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi