Rublev: Damir je tip igrača koji se bori za svaki poen

Mladi Rus u osmini finala US Opena

Rublev: Damir je tip igrača koji se bori za svaki poen

E. Škorić

Ruski teniser Andrej Rublev sinoć je u četiri seta savladao Damira Džumhura u borbi za prvi plasman u osminu finala US Opena.

Rublev je sa 6:4, 6:4, 5:7, 6:4 bio bolji od Džumhura i tako je Rus stigao do svog prvog nastupa u 4. kolu prestižnog Grand Slama u New Yorku.

Zanimljivo da je Rublev ovaj meč odradio bez vodstva trenera Fernanda Vicentea, koji je prije dva dana napustio New York kako bi prisustvovao svadbi svoje sestre. Ali je 19-godišnji teniser svejedno zadržao fokus i disciplinu tokom čitavog meča, te je u nekim trenucima pokazao mentalnu snagu.

"Osjećam se fantastično. Ovo je prvi put da sam u drugoj sedmici turnira. Osjećam se super jer sam prošao u osminu finala. Bilo je teško. Damira poznajem već dugi niz godina i znam da je jedan od onih igrača koji se bore za svaki poen, koji ima nevjerovatan ritam, trči i pokušava stići svaku loptu", kazao je Rublev.

Rublev je prvi Rus koji je otišao u osminu finala u New Yorku još od Mihaila Youzhnyja iz 2013. godine. U narednoj rundi igra protiv Davida Goffina i to će biti njihov prvi međusobni duel.

"Nemam previše izbora. Ako želim da se natječem protiv njega, da imam veće šanse, onda moram da pokušam da igram svoju igru. Ako budem spor na terenu, mrtav sam i nemam šanse", dodao je talentovani teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi