Rublev preko Dodiga do finala Umaga
Foto: EPA

Paolo Lorenzi drugi finalista

Rublev preko Dodiga do finala Umaga

Rus Andrey Rublev je pobjedom nad Ivanom Dodigom rezultatom 2:0, po setovima 7:6 i 6:1 došao do finala turnira u Umagu.

Prvi set je bio izuzetno zanimljiv i ni jedan teniser nije mogao uspostaviti svoju igru. Razmjenjivali su se brejkovi, ali je u tiebreaku (7:4) ipak Rublev bio staloženiji i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu, sasvim druga priča. Rublev dominira i bez većih poteškoća dolazi do velike pobjede.

U finalu turnira u Umagu Rublev će odmjeriti snage sa Italijanom Paolom Lorenzijem.

Lorenzi je do finala došao pobjedom nad svojim sunarodnjakom Giannessijem rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 6:3.

Svi prisutni su mogli gledati izuzetno zanimljiv meč dva Italijana, a iako se nakon prvog seta činilo da će Lorenzi lagano do finala, Giannessi se u drugom vraća u igru.

Giannessi je imao priliku napraviti veliko iznenađenje kada je stigao do brejka u trećem setu, ipak Lorenzi je ubrzo vratio brejk, a potom lagano priveo meč kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi