Rublev zaustavio Džumhura u trećem kolu US Opena
Foto: EPA

Poraz najboljeg bh. tenisera

Rublev zaustavio Džumhura u trećem kolu US Opena

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zaustavljen je u trećem kolu zadnjeg Grand Slama sezone. Andrej Rublev je ovaj put bio bolji od Damira, te je na kraju slavio rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 6:4, 5:7, 6:4.

Džumhur je u strašnoj formi u posljednje vrijeme, pa je igrao finale Winston-Salema i imao je dobra izdanja u prvim mečevima US Opena.

U borbi za osminu finala poražen je od talentovanog Rusa Andreja Rubleva, koji je slavio u četiri seta.

Prvi set bio je prepun brejkova, čak pet, nažalost jedan više napravio je Rublev, pa je došao do 6:4. Damir u šestom gemu drugog seta pravi brejk, stiže do 4:2, a onda gubi naredna četiri gema. 

Sa 6:4, 6:4 Rublev je dočekao treći set, imao je psihološku prednost, momentum na svojoj strani i nije mu bilo teško da već na startu trećeg seta napravi brejk. 

Imao je Džumhur vodstvo 4:2 u trećem setu, servirao je za skoro pa ovjeru seta, a onda je Rublev napravio brejk i smanjio na 4:3, pa odservirao za 4:4. U 12. gemu je Damir stigao do brejka i uspio je da se vrati u meč. 

Četvrti set je donio nekoliko brejkova. Prvo je Rublev uspio oduzeti servis Džumhuru i povesti sa 2:1, ali je naš teniser pri vodstvu ruskog tenisera od 3:2 uzvratio brejkom i poravnao rezultat. Ipak, Džumhur ponovo gubi svoj servis pri rezultatu 4:4. Naš teniser je u narednom gemu imao dvije brejk lopte, ali ih nije uspio iskoristiti, pa je Rublev došao do trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti