Rubljev zaustavio Džumhura u Šangaju
Foto: EPA

Poraz bh. tenisera

Rubljev zaustavio Džumhura u Šangaju

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP turnira u Šangaju od Andreja Rubljeva sa 1:6, 6:4, 1:6.

Damira je na početku meča jedna sudijska odluka toliko razbijesnila da je jedva i odigrao prvi set. Ljut je bio bh. teniser, a nervoza mu nije dozvoljavala da igra onako kako može.

Rublje je stoga poveo 4:0, na kraju je set dobio sa 6:1, no u drugom setu potpuno drugo lice najboljeg bh. tenisera. 

Napravio je brejk na početku seta, a onda još jedan u trećem gemu, pa je za krakto vrijeme stigao do 4:0, lakše od očekivanog. Do kraja seta Rubljev je spasio jednu brejk loptu, ali je Damir izjednačio u setovima.

Kada smo očekivali da možda u trećem setu nastavi tamo gdje je stao u drugom, to se nije dogodilo. Rubljev se poigrava s Damirom i bez imalo poteškoća stiže do pobjede.

U drugom kolu Rubljev će igrati protiv Juana Martina del Potra, koji je ranije savladao Bashilashivilija.

ATP Šangaj, 1. kolo:

Džumhur - Rubljev 1:6, 6:4, 1:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi