Rutinska pobjeda Novaka Đokovića
Foto: EPA

Roland Garrros, 1. kolo

Rutinska pobjeda Novaka Đokovića

M. Šljivak

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Roland Garrosa.

Svjetski broj dva danas je u meču prvog kola lagano pobijedio španskog tenisera Mercela Granollersa-Pujola s 3:0, po setovima 6:3, 6:4 i 6:2.

Đoković se na Roland Garrosu pojavio s novim trenerom, legendarnim Andreom Agassijem i to mu se očigledno isplati.

Dominirao je Novak od prvog gema. Prvi set je donio zaista sjajnu igru srbijanskog tenisera i lagano je dobio set sa 6:3.

Nastavio je Nole sa boljom igrom i u nastavku meča. Ponovo je dominirao na terenu, a drugi set je također lagano priveo kraju (6:4) i vodstvo od 2:0.

Zanimljivo je krenuo treći set.  Tri breaka su viđena u prva tri gema, ali je Novak došao do prednosti nakon  gema na svoj servis i novog breaka (4:1).

Ipak, Španac se nije predavao. Uspio je da vrati oduzeti servis, ali ga je odmah potom i izgubio. Došao je do novog breaka i servisa za pobjedu. Međutim, tu nije bio kraj. Imao je Granollers tri lopte za povratak u meč, ali ih nije iskoristio. Uspio se Đoković vratiti i dobiti i treći set sa 6:2 za konačnih 3:0 i plasman u drugo kolo.

Tamo ga čeka pobjednik duela između Joaa Souse i Janka Tipsarevića.

Roland Garros, 1. kolo:

Đoković - Granollers 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi