Sa Litvancima smo igrali tri puta do sada

Nakon Portugala i danske, treća sreća

Sa Litvancima smo igrali tri puta do sada

Davis Cup reprezentacija BiH će po treći put otkako igra u II grupi EA Zone igrati za ulazak u prvu grupu. Nakon Portugala i Danske slijedi duel protiv Litve od 12-14. septembra, ali po prvi put na domaćem terenu. Litvanci su napravili ono što mi nismo dozvolili Fincima, veliki preokret.

Ricardas Berankis će svakako biti najveća prijetnja, on je prvo izjednačio na 2-2, dobio je De Voesta 3-1 (2-6, 4-6, 7-5, 5-7). Meč odluke nije igrao Jean Andersen, njega je zamijenio Ruan Roelofse, ali je njega
savladao Laurynas Grigelis poprilično tijesno 6-7(5), 6-3, 6-7(3), 4-6. Do sada su BiH i Litva igrale tri puta, sva tri meča u oviru III grupe EA zone i sva tri na zemljanoj podlozi.

2005. godine je BiH slavila 2-1 (Ostojić, Dodig, Marić, Vujić). litvanci su uzvratili dvije godine kasnije opet u Kairu (Bašić, Kadrić, ostojić, Marić). Posljednji, treći duel bio je onaj 2008. godine u  Yerevanu, Litva je opet bila bolja 2:1. Boje repezentacije BiH su branili Mirza Bašić, Aldin Šetkić, Aleksandar Marić i Tomislav Brkić.
Meč finala II grupe EA zone igrat će se u prvoj sedmici nakon US.Opena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije