Sad već imamo pravo da se ljutimo na kladionice

Damir ponovo nije favorit

Sad već imamo pravo da se ljutimo na kladionice

Bh. teniser Damir Džumhur danas će ponovo biti na terenu, a protivnik u polufinalu ATP turnira u kineskom Šenženu bit će mu Ukrajinac Alexander Dolgopolov. 

Džumhur se trenutno nalazi u najboljoj formi karijere, a to potvrđuje činjenica da je u posljednje dvije sedmice ostvario čak osam uzastopnih pobjeda te je osvojio turnir u St. Petersburgu.

Bez obzira na to, kladionice još uvijek nemaju povjerenja u njega, a to se najbolje vidjelo na turniru na kojem trenutno igra. Po najuticajnijim evropskim kladionicama Damir je samo jednom bio favorit i to u duelu protiv 118. tenisera svijeta Lusa Lacka. To što je u sjajnoj seriji rezultata nije mu bilo dovoljno čak ni da bude favorit protiv Australca Millmana koji je 190. teniser svijeta, a ne treba ni spominjati da ih je Damir obojicu porazio bez izgubljenog seta. Ovdje dodajmo i duel protiv Zvereva gdje je Damir bio potpuni autsajder, ali je uspio da sa 2:0 porazi Nijemca. 

Ipak, sve to nije dovoljno ni da danas bude favorit protiv Dolgopolova i kladionice su ponovo veći koeficijent stavile na Damira. Istina, Ukrajinac je samo blagi favorit jer ima koeficijent od 1,80, dok na jedan uložen euro na pobjedu Džumhura možete osvojiti dva. 

Naravno, mi nemamo ništa protiv da Damir ne bude favorit, posebno ako će se mečevi završavati kao do sada - laganim pobjedama našeg tenisera.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi