Safarova izborila finale Roland Garrosa

Savladala Anu Ivanović

Safarova izborila finale Roland Garrosa

Češka teniserka Lucie Safarova prva je finalistkinja ovogodišnjeg Roland Garrosa, jer je sa 2:0 savladala Anu Ivanović iz Srbije.

Ana Ivanović je sjajno ušla u meč i odmah na startu prvog seta stigla do vodstva od 3:0, da bi potom imala i 5:2. Uslijedila je mnogo bolja igra češke teniserke koja je do kraja prvog seta napravila veliki preokret i stigla do 7:5 i vodstva od 1:0 u setovima.

Safarova nastavlja u dobrom ritmu i na početku drugog seta, kada pravi prvi brejk i stiže do vodstva od 2:1. Čuvala je Čehinja brejk prednosti sve do samog finiša, kada je imala 5:4, svoj servis i jednu meč loptu. Nakon mnogo drame, Ana Ivanović ipak stiže do gema i poravnava na 5:5.

Već u narednom gemu je Safarova vratila brejk prednosti, da bi potom sigurnim servisom osigurala veliku pobjedu i izborila plasman u finale.

Roland Garros, polufinale:

Safarova - Ivanović 2:0 (7:5, 7:5)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.