Šampion Federer stigao do 90. titule u karijeri!

Indian Wells

Šampion Federer stigao do 90. titule u karijeri!

E. Škorić

U finalu ATP turnira u Indian Wellsu igrali su dvojica Švicaraca, Stanislas Wawrinka i Roger Federer, a pobjedu je odnio onaj trofejniji, poznatiji i kvalitetniji.

Prvi set i sam početak meča donosi sigurnu igru obojice tenisera na svoj servis, pa se na prvu brejk šansu čekalo do 10. gema, kada Federer oduzima servis Wawrinki i stiže do vodstva u setovima (6:4).

Na početku drugog seta Wawrinka stiže do brejka, ali nakon dva gema Federer uzvraća, dolazi do 2:2. 

Nastavio je Federer sa sjajnom igrom, s lakoćom je stizao do poena na vlastiti servis, a poprilično je mučio Stana dok bi ovaj servirao. 

U 12. gemu, kod 6:5 za Federera, Wawrinka je došao pod pritisak, dopustio je brejk rivalu, koji je tako stigao do pobjede i nove titule, čime je potvdio svoju klasu.

Federer je pobjedom nad sunarodnjakom srušio rekrod Jimmyja Connorsa, pa je postao najstariji igrač koji je slavio na Mastersu u Kaliforniji.

Za Fedexa je ovo bila peta titula u Indian Wellsu i sada se izjednačio s Novakom Đokovićem, koji također ima pet naslova. Ujedno, ovo je njegov 25. osvojeni ATP 1000 turnir i ukupno 90. titula u karijeri.

Indian Wells, finale:
Federer - Wawrinka 6:4, 7:5

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi