Šampion preko Troickog do četvrtfinala

Wawrinka ide dalje

Šampion preko Troickog do četvrtfinala

M. Šljivak

Stan Wawrinka plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa. Aktuelni šampion je u meču osmine finala savladao Viktora Troickog iz Srbije s 3:1, po setovima 7:6, 6:7, 6:3 i 6:2.

Prvi set donosi sigurnu servis igru na obje strane. Pobjednik ovog dijela igre odlučen je u tie-breaku, gdje je bolje odigrao Wawrinka, te je osvojio prvi set sa 7:6.

Drugi set ponovo je odlučen u tie-breaku. Iako je Troicki imao prednost od 4:1 ,Stan se sjajnom igrom vratio, ali je ipak izgubio set u tie-breaku, pa je srbijanski teniser došao do 1:1.

Međutim, Švicarac nije dopustio iznenađenje. Preostala dva seta je dobio lagano, prepustio je Troickom svega pet gemova, te je prošao u četvrtfinale pobjedom od 3:1.

Tamo ga čeka duel sa španskim teniserom Albertom Ramosom, koji je pobijedio Miloša Raonića.

Roland Garros, osmina finala:

Wawrinka - Troicki 3:1 (7:6, 7:6, 6:3, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti