Sampras: Ne, neću biti trener

Za razliku od svojih rivala

Sampras: Ne, neću biti trener

Na ovogodišnjem Australian Openu u ulozi trenera vidjeli smo Stefana Edberga, Ivana Lendla, Borisa Beckera, Michaela Changa, Gorana Ivaniševića, Jim Courier je imao ulogu komentatora voditelja. Pete Sampras se također pojavio u Melboruneu, predat će pehar pobjedniku u nedelju.

Za razliku od svojih nekadašnjih protivnika, Pete je priznao kako ne razmišlja o poslu trenera.

" Posljednjih godina sam bio umoran, sjećam se posljednjeg finala na US.Openu, više nisam goriva u rezervoaru. Tada sam znao šta treba uraditi. Nedostaje mi završnica Grand Slam turnira, uzbuđenje koje oni donose, pa i sama igra, ali ne nedostaje stres i pritisak. Idem u teretanu, igram golf, ali me ne interesuje posao u kojem se stalno putuje. Ne, posao trenera nije za mene" pojasnio je osvajač 14 Grand Slam naslova. Na Australian Openu je Sampras slavio dva puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.