Sara Errani osvojila turnir u Dubaiju

Italijanka u finalu boljaod Strycove

Sara Errani osvojila turnir u Dubaiju

Sara Errani pobjednica je WTA turnira u Dubaiju. Italijanka je u finalu deklasirala Barboru Strycovu iz Češke (6:0, 6:2) za samo 68 minuta igre.

Errani je tako stigla do prve titule u sezoni, a 9. u profesionalnoj karijeri. Trenutno je 22. igračica svijeta, a od ponedjeljka trebalo bi da se nađe među 20 najboljih.

"Ovo je neočekivana titula za mene. Pripremaš se da budeš spreman za svaki meč, ali nikada ne znaš kada ćeš igrati bolje ili lošije. Jedina stvar koju znam je da sam uvijek spremna da se mučim, da ostanem na terenu i borim se, iako ide loše", rekla je Errani poslije meča.

Trijumf u Dubaiju italijanskoj teniserki donio je novčanu nagradu u iznosu od 465.480 dolara, kao i 470 WTA poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije