Šarapova dobila specijalnu pozivnicu za US Open

Ruska teniserka dobila wild card

Šarapova dobila specijalnu pozivnicu za US Open

D. Rakanović

Ruska teniserka Marija Šarapova dobila je danas specijalnu pozivnicu za US Open i biće u glavnom žrijebu nekog Grand slam turnira prvi put nakon što joj je istekla suspenzija zbog dopinga. 

Šarapova se vratila na teren u aprilu na turniru u Stuttgartu, ali joj Teniski savez Francuske nije dao specijalnu pozivnicu za Roland Garros.

Nakon toga se povukla iz kvalifikacija za Wimbledon zbog povrede, pošto je odlučila da ne traži specijalnu pozivnicu.

Petostruka Grand Slam prvakinja Šarapova je trenutno na 148. mjestu WTA liste.

Ruskinja je osvojila US Open 2006. godine, a igrala je i dva polufinala na ovom turniru (2005. i 2012.). Također, Šarapova je slavila i na Wimbledonu 2004., Australian Openu 2008. i Roland Garrosu 2012. godine. 

Ona je ove sezone odigrala devet mečeva

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi