Šarapova i Halep očekivano u finalu

Roland Garros

Šarapova i Halep očekivano u finalu

E. Škorić

Ruska teniserka Maria Šarapova treću godinu zaredom izborila je finale Roland Garrosa.

Šarapova je danas za protivnicu imala sjajnu Kanađanku Eugenie Bouchard, djevojku koja će u budućnosti definitivno biti u vrhu svjetskog tenisa.

Ruskinja, osma igračica svijeta, slavila je sa 4:6, 7:5, 6:2. Današnji meč obilovao je vrhunskim potezima, a Šarapova je pokazala koliko je mentalno jaka jer joj je ovo treći vezani meč u kojem je gubila prvi set, pa na kraju preokrenula.

Ovo je bio treći duel Šarapove i Bouchard, te treća pobjeda Ruskinje. U finalu će Šarapova igrati protiv Simone Halep. Rumunka je u dva seta bila bolja od sjajne Tuzlanke pod njemačkom zastavom, Andree Petković. 

Simona je prvi set dobila sa 6:2, ali se u drugom dosta namučila. Tek je u tie-breaku uspjela izboriti finale. 

Roland Garros, polufinale:
Šarapova (7) – Bouchard (18) 4:6, 7:5, 6:2
Halep (4) - Petković (28) 6:2, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.