Šarapova nakon dugo vremena osvojila titulu
Foto: EPA

Nova titula

Šarapova nakon dugo vremena osvojila titulu

E. Škorić

Ruskinja Maria Šarapova osvojila je naslov u kineskom Tianjinu.

Šarapova se vraća u vrh nakon odrađene suspenzije zbog dopinga, a danas je u Tianjinu došla do titule, pošto je u finalu ovog jakog WTA turnira pobijedila Bjeloruskinju Arynu Sabalenku.

Bjeloruskinja je igračica izvan Top 100, ali je u Kini odigrala fantastičan turnir i Šarapovu je ozbiljno namučila u današnjem finalu.

U prvom setu čak pet brejkova, 3-2 za Šarapovu, koja je prema tome dobila set sa 7:5. U drugom setu je Bjeloruskinja vodila 5:1, a onda pet vezanih gemova za Ruskinju, pa je taj-brejk odlučivao pobjednicu.

Šarapova je u neizvjesnom dodatnom gemu ipak došla do pobjede i to nakon velike borbe, a ovo joj je prva  titula nakon dvije i pol godine. Posljednju je osvojila u Rimu, a onda ta suspenzija. Ovo joj je ukupno 36. titula u karijeri.

S druge strane, Sabalenka ulazi u Top 100, a danas je igrala prvo veliko finale i može da bude zadovoljna svojim napretkom. 

WTA Tianjin, finale:
Šarabova - Sabalenka 7:5, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi