Šarapova odgovorila teniserkama koje je kritikuju

Ruskinja nije mogla šutjeti

Šarapova odgovorila teniserkama koje je kritikuju

Ruska teniserka Maria Šarapova posljednjih sedmica suočava se sa brojnim kritikama tenisera i teniserki sa Toura.

Šarapova je prošle godine suspendovana nakon što su rezultati njenog doping testa na Australian Openu bili pozitivni. Prvobitna kazna za Šarapovu bila je dvije godine, ali kasnije je smanjena na 15 mjeseci i ona će se za šest dana vratiti na teren.

Tada počinje WTA turnir u Stuttgartu za koji je Šarapova dobila specijalnu pozivnicu, što ima pravo da zatraži jer je bivša pobjednica Grand Slam turnira i Završnog mastersa. Ipak, mnogi teniseri i teniserke negodovali su na ovu odluku, ali Šarapova je odlučila da im odgovori.

"Nije korektno to što me igrači kritikuju. Ja sam svoju kaznu odslužila. Postoji li razlog da još uvijek budem kažnjena? Dok se o mom slučaju nije znalo, imali su pravo da me osuđuju. Moram reći dosta poslije odluke Suda u Lozani, koji je neutralan. Nije korektno da me napadaju", poručila je Šarapova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi