Šarapova savladala Kvitovu i plasirala se u finale Roland Garrosa

Polufinale Roland Garrosa

Šarapova savladala Kvitovu i plasirala se u finale Roland Garrosa

Danas su se u polufinalnom duelu Roland Garrosa sastale Čehinja, Petra Kvitova i Ruskinja, Marija Šarapova.

Na početku meča izjednačena igra obje teniserke. Razmjenjivane su sjajne serije udaraca sa linije, a četvrta teniserka svijeta, Kvitova je imala i priliku za rani brejk nakon što je Šarapova napravila nekoliko neprisiljenih grešaka.

Ipak, do prvog brejka dolazi Šarapova, a rezultat je glasio 4:2. Do kraja seta, Šarapova je pokazala zašto je druga teniserka svijeta te je set završila u svoju korist, 6:3.

U drugom setu se nastavila sjajna igra obje teniserke, a nešto bolja je ponovo bila Šarapova. Kvitova je griješila u nekim odlučujućim momentima, i jednostavno nije bila dovoljno dobra za danas, odlično raspoloženu Ruskinju.

Šarapova je i drugi set riješila u svoju korist. Nakon devet gemova, slavila je također sa 6:3 te se tako plasirala u finale Roland Garrosa u kom je očekuje Italijanka, Sara Errani.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.