Šarapova se u maju vraća na teniske terene

Na WTA turniru u Madridu

Šarapova se u maju vraća na teniske terene

Ruska teniserka Maria Šarapova vraća se na teren nakon suspenzije zbog dopinga koji je otkriven nakon Australian Opena prošle godine.

Prvobitna kazna za Šarapovu bila je dvije godine, a nakon tužbe ruske teniseke, kazna je smanjena na 15 mjeseci pa će Šarapova na teren već u maju.

Povratnički turnir bit će joj Masters u Madridu koji počinje od 5. maja, a Šarapova je zatražila specijalnu pozivnicu za ovaj meč. Podsjetimo da je Ruskinja trenutno bez bodova i bez rankinga, ali direktor turnira u Madridu Manolo Santana poručio je da nije mogao odbiti zahtjev Šarapove da učestvuje na ovom turniru jer se radi o jednoj od najboljih teniserki u posljednjih 15 godina.

Vidjet ćemo hoće li Maria dobiti specijalnu pozivnicu i za nastupe na Grand Slam turnirima Roland Garrosu i Wimbledonu obzirom da se radi o teniserki koja je bila suspendovana zbog dopinga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi