Šarapova slavila, Lučić-Baroni eliminisala Safarovu
Foto: EPA

WTA turnir u Rimu

Šarapova slavila, Lučić-Baroni eliminisala Safarovu

D. Rakanović

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo WTA turira u Rimu nakon što je savladala Lucieu Safarovu sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 6:3.

Nakon nešto više od dva sata igre, 22. teniserka svijeta je uspjela da porazi Čehinju. 

Safarova je već na početku susreta napravila brejk. Odlično je igrala Čehinja i stigla do prednosti od 4:1, ali Hrvatica velikim preokretom osvaja šest gemova zaredom i osvaja prvi set. 

U drugom setu Safarova je ponovo rano oduzela servis Hrvatici, ali Lučić-Baroni vraća brejk za 3:3. Čehinja ipak sigurnom igrom pravi još jedan brejk i osvaja drugi set. 

U odlučujućem setu je ponovo Safarova napravila brejk i povela sa 3:2, ali je zatim hrvatska veteranka osvojila četiri vezana gema i stigla do pobjede. 

U drugom kolu Lučić-Baroni će igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove. 

Šarapova je u prvom kolu pobijedila američku teniserku Christine McHale sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. 

Ruskinja je prvi set osvojila nakon što je u setu koji je obilovao brejkovima, a viđeno ih je sedam, bila za nijansu bolja. 

Šarapova je drugi set osvojila lakše, pošto je na startu povela sa 4:1. Amerikanka je uspjela da oduzme servis protivnici, ali nije uspjela u potpunosti preokrenuti meč.

WTA Rim, 1. kolo: 

Strycova - Kasatkina 0:1 (Predala Strycova)

Siegemund - Osaka 2:0 (6:2, 6:4)

Siniakova - Zhang 2:1 (5:7, 6:3, 7:6) 

Putintseva - Puing 2:0 (6:2, 7:5)

Tsurenko - Chiesa  2:0 (7:5, 6:2)

Peng - Barthel 1:2 (1:6, 6:3, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije