Šarapova u kvalifikacijama Roland Garrosa?

Muke organizatora

Šarapova u kvalifikacijama Roland Garrosa?

Ruska teniserka Marija Šarapova vraća se na teren nakon 15-mjesečne suspenzije zbog upotrebe meldonijuma.

Šarapova je dobila specijalnu pozivnicu za učešće na WTA turniru u Stuttgartu, a posljednjih nedjelja spekuliše se oko toga da li će istu stvar uraditi i organizatori Roland Garrosa. 

Kako piše Daily Telegraph, velike su šanse da Ruskinja dobije "wild card" za kvalifikacije, ali će konačna odluka biti poznata najkasnije do 15. maja.

"Moramo da razmislimo. U pitanju je važna tema kao što je doping", izjavio je Bernard Giudicelli, prvi čovjek Teniske federacije Francuske.

Mnogobrojne teniserke izrazile su nezadovoljstvo zbog činjenice da se Šarapovoj dodjeljuju specijalne pozivnice, a među njima je i Roberta Vinci, prva protivnica Ruskinje poslije isteka suspenzije.

"Ne slažem se sa odlukom da dobije pozivnice ovdje, u Rimu i drugim turnirima. Ona je sjajna teniserka, nemam ništa protiv nje. Platila je za svoje greške i treba da se vrati tenisu, ali bez ikakve pomoći, bez ikakvih pozivnica", rekla je italijanska teniserka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi