Schwartzman izbacio Pouillea, Anderson siguran

US Open

Schwartzman izbacio Pouillea, Anderson siguran

D. Rakanović

Argentinski teniser Diego Schwartzman plasirao se u četvrtfinale US Opena. 

On je savladao francuskog tenisera Lucasa Pouillea sa 3:1, po setovima 7:6, 7:5, 2:6, 6:2. 

U prvom setu vidjeli smo po jedan break sa obje strane, a Argentinac je u tie-breaku bio prisebniji i slavio sa 7:3.  U drugom setu Francuz je vodio sa 4:1, ali je Schwartzman smogao snage i potpuno preokrenuo set osvojivši ga rezultatom 7:5. U trećem setu Pouille uzvraća udarac i osvaja set rezultatom 6:2.

Schwartzman je imao problema sa nogom, u pauzi između trećeg i četvrtog seta zatražio je pomoć doktora. Činilo se da bi Pouille mogao iskoristiti tu situaciju, ali Schwartzman nije tako mislio. 

Nakon što je gubio sa 2:1, uspio je nanizati pet gemova zaredom i slaviti plasman među osam najboljih. 

Scwartzman će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Pabla Carrena Buste koji je bio bolji od Denisa Shapovalova sa 3:0 u setovima. 

U četvrtfinale se plasirao i Kevin Andreson koji je bio bolji od italijanskog tenisera Paola Lorenzija sa 3:1, po setovima 6:4, 6:3, 6:7, 6:4. 

Anderson je bio dominantan u prva dva seta, da bi Lorenzi bio bolji u trećem setu nakon tie-breaka. U četvrtom setu teniser iz Južne Afrike je ponovo vratio igru iz prva dva seta i slavio poslije tri sata igre. 

Anderson će igrati protiv boljeg iz duela Sam Querrey - Mischa Zverev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi