Sedmo finale i sedma titula za Federera u Cincinnatiju
Foto: EPA

Đoković nije mogao protiv Rogera

Sedmo finale i sedma titula za Federera u Cincinnatiju

E. Škorić

Roger Federer je slavio protiv Novaka Đokovića u finalu ATP turnira u Cincinnatiju sa 7:6, 6:3.

Đoković ni u petom finalu nije uspio da osvoji turnir u Cincinnatiju. Nije mogao protiv Federera, koji je slavio sa 7:6, 6:3.

U prvom setu nije bilo brejkova, iako je Roger prijetio, imao četiri brejk-lopte, tri u trećem i jednu u petom gemu. 

Ipak, nadigrao je prvog  tenisera svijeta u taj-brejku (7:1). Đoković jednostavno nije imao odgovor na igru Federera, posebno u drugom setu.

Švicarac je već u drugom gemu drugog seta stigao do brejka, kojeg je odbranio i poveo sa 3:0. Do kraja se Novak više nije uspio oporaviti, Federer je proslavio novu titulu.

Federeru je ovo bilo sedmo finale i sedma titula u Cincinnatiju, dok je Novaku ovaj turnir ostao nedostižan iz Masters 1000 serije. 

ATP Cincinnati, finale:

Federer - Đoković 7:6, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.