Selektor Delić saopštio spisak za Harare

Wayne Black u sastavu Zimbabwea

Selektor Delić saopštio spisak za Harare

Selektor Davis Cup reprezentacije BiH, Amer Delić objavio je spisak igrača za predstojeći meč prvog kola II grupe EA Zone protiv Zimbabwea u Harareu.

Amer se očekivano odlučio za Damira Džumhura, Mirzu Bašića, Tomislav Brkić i Nerman Fatić. Reprezentacija u daleki Harare putuje za četiri dana, kako bi imali dovoljno vremena da se prilagode svim uslovima koji će ih dočekati. Meč je na rasporedu od 06.03 do 08.03. tako da će naši reprezentativci imati
dovoljno vremena za aklimatizaciju na uslove, podlogu. U sastavu reprezentacije Zimbabwea bi trebali biti Takanyi Garanganga, Benjamin Lock, Mark Fynn i Wayne Black koji ima 41 godinu.

Wayne je brat Care i Byrona iz poznate teniske porodice. Wayne je u karijeri osvojio četiri Grand Slam titule u konkurenciji parova i miksa. Pobjednik meča u Harareu u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz susreta Mađarska - Moldavija. U tom dijelu žrijeba su još Luksemburg i Madagaskar odnosno Bugarska i Latvija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.