Senzacija: Čilić eliminisan sa US Opena

Senzacija: Čilić eliminisan sa US Opena

D. Rakanović

Hrvatski teniser Marin Čilić nije se uspio plasirati u osminu finala US Opena. 

Čilić je poražen u trećem kolu od argentinskog tenisera Diega Schwartzmana sa 3:1, po setovima 4:6, 7:5, 7:5, 6:4. 

Hrvat je dobro ušao u meč, napravio break u šestom gemu (42). Ipak Schwartzman oduzima servis protivniku u devetom gemu, da bi Čilić u narednom gemu vratio break i sa 6:4 došao do vodstva u meču. 

U drugom setu Argentinac zahvaljujući breakovima u petom i 11. gemu izjednačava u setovima na 1:1.

U trećem setu obojica tenisera imali su mnogo problema sa servisom ali je na kraju bolje prošao Schwartzman koji je napravio break više i prešao u vodstvo. 

U četvrtom setu Argentinac pravi dva vezana brejka i stiže do vodstva 5:2. Čilić uspijeva vratiti jedan brejk, ali za potpuni preokret nije imao snage, pa je Schwartzman slavio sa 6:4. 

Argentinac je nakon nešto manje od tri i po sata igre slavio pobjedu i priredio prvoklasno iznenađenje. 

Schwartzman će u osmini finala igrati protiv pobjednika duela Pouille - Kukushkin. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi