Senzacija na Otoku: Querrey poslao Đokovića kući!
Foto: EPA

Novak prerano završio nastup na Wimbledonu

Senzacija na Otoku: Querrey poslao Đokovića kući!

E. Škorić

Sam Querrey priredio je veliko iznenađenje u trećem kolu Wimbledona, izbacivši prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Querrey i Đoković su jučer počeli meč, ali je zbog kiše isti čak tri puta odgađan. Konačno je danas završena maratonska borba.

Amerikanac je prvi set dobio u taj-brejku, u drugom setu potpuni pad Novaka, koji je prepustio svoja dva servis-gema rivalu.

Querrey je bio na korak senzacije, ali dan kasnije Novak preuzima incijativu. Đoković je pokazao zašto je najbolji - vezao je pet gemova u trećem setu, stigao do 6:3.

Ipak, četvrti set donosi dramu. U prvih osam gemova bez brejka, mada je bilo dosta brejk-šansi, a onda u devetom gemu Đoković koristi jednu od brojnih šansi i dolazi do brejka. 

No, već u narednom gemu Querrey uzvraća na isti način i neočekivano stiže do izjednačenja (5:5), čime se produžila ova drama na Wimblednu. U taj brejku, Querrey dolazi do velike pobjede. 

Njegov rival u osmini finala bit će Francuz Nicolas Mahut, koji je sa 3:1 danas pobijedio sunarodnjaka Pierre Hugues Herberta.

Wimbledon, 3. kolo:

Đoković - Querrey 6:7, 1:6, 6:3, 6:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi